Klik op het jaartal voor een ouder archief: 2018 - 2016 - 2015 - 2014 - 2013 - 2012

Archief 2017

Kerst 2017

De optredens van 2017 zitten er helaas op! Na een optreden in Keyserinnedael in Helmond op vrijdag, en de kerstviering bij Eckartdal en de interreligieuze viering in de Catharinakerk op zondag is het kerstfeest echt begonnen. Groep '78 zingt! wenst iedereen fijne kerstdagen en een muzikaal 2018!!!

Kerstoptreden Keyserinnedael

Kerstoptreden Keyserinnedael

Kerstnachtdienst Catharinakerk

Geslaagde kerstshow op 16 december

Afgelopen 16 december hebben we onze nieuwste show "De kerstman draait door" opgevoerd in de Boerderij in Breugel. Aanvankelijk was het plan om in de talkshow met koor een paar liedjes te zingen. Er ging tijdens de uitzending echter van alles mis: de kerstman raakte kwijt, de slee sloeg op hol en de rendieren liepen los rond. Daarom werd het koor gevraagd wat extra liedjes te zingen. Na de pauze bleek dit alles het werk te zijn van stakende elfen (elf is beter dan tien!), en kwam de kerstman gelukkig toch nog bij de talkshow binnen. Eind goed al goed.

Dit hele avontuur gaf ons de gelegenheid extra veel kerstnummers te zingen van over de hele wereld: van We wish you a merry Christmas in het Japans tot een echt Afrikaans nummer met percussie, en van Feliz Navidad tot Es ist ein ross ensprungen. Wij en zeker ook het publiek hebben ervan genoten. Hieronder ook twee korte filmpjes van Joy to the World en van Betelehemu.

Kerstshow 2017

Kerstshow 2017

Kerstshow 2017

Hard gewerkt op de repetitiedag

Repetitiedag

Op de eerste repetitiedag voor het komende kerstconcert is er hard gewerkt aan alle nummers. We hebben twee maal een doorloop gedaan, waarbij we ook de filmpjes voor op de beamer hebben gezien. De show begint voor ons nu echt te leven en we hebben nog meer zin het resultaat op 16 december ten gehore te brengen.

Gezellig optreden in WoensXL

Afgelopen vrijdagavond 13 oktober hebben we een openbaar optreden gehad in WoensXL. Tijdens de koopavond hebben we gezongen tussen de Hema en de oliebollenkraam. De muziek liep uiteen van Coldplay tot Caro Emerald en Marco Borsato tot rock-`n- roll. Mede dankzij het lekkere weer was er veel publiek, en was de avond zeer geslaagd!

Optreden in winkelcentrum Woensel

Optreden in winkelcentrum Woensel

Optreden in winkelcentrum Woensel

Twee leuke optredens in drie dagen

Op zondag 27 augustus hebben we, direct na de zomer, opgetreden op de FinFonmarkt in Achtse barrier. In twee keer een half uur hebben we een zonnig optreden verzorgd bij de muziektruck (zie ook foto). Vlak daarna, op dinsdag 29 augustus, waren we te gast in de Ameide in Helmond, waar we een groot deel van ons repetoire hebben kunnen zingen voor een bijzonder enthousiast publiek.

Optreden op de FinFon markt

Optreden op de FinFon markt

Optreden op de FinFon markt

Fout koorweekend groot succes

In het weekend van 30 juni tot 2 juli is Groep '78 zingt! op koorweekend geweest. Ondanks de vele speculaties, was het tot op het laatste moment spannend waar we heen zouden gaan, en belangrijker, wie de commissie precies was. Uiteindelijk hebben we in het pittoreske Buren ons 'foute' weekend gevierd, met onder andere Singstar, een drie meter hoge Jenga toren, levend ganzenborden, knikkeren, domino, bingo en een fantastisch kampvuur. We hebben ons kostelijk vermaakt!

Optreden Catharinakerk tijdens de open kerkennacht

Zaterdag 24 juni hebben we tijdens de Open Kerkennacht mogen zingen in de Catharinakerk. Het was een mooi optreden, waar we de rustiger delen van ons repetoire in de mooie akoestiek konden laten horen. Ook de diaken van de kerk was erg enthousiast:

"Bedankt!!! Zelf heb ik jullie op verschillende plaatsen in de kerk gehoord, ook achterin. Het klonk gewoonweg goed!! Het ‘Ave Maria’ a-capella was schitterend, zonder de andere nummers onrecht aan te doen….want die mochten er ook zijn! Een oudere bezoekster vond het geweldig dat zo’n jonge groep zangers en zangeressen dit repertoire zongen."

Optreden Ekelhof

Donderdag 18 mei hebben we opgetreden in Ekelhof in Gestel. We hebben een bonte verzameling nummers ten gehore gebracht: van het Ave Maria via Lolo mi Boto naar Love Shine a Light  en de Rock and Roll medley. De nummers werden regelmatig herkend en ook meegezongen door de bewoners. Een leuk optreden, bedankt voor de gastvrijheid!

Optreden in Ekelhof

Optreden in Ekelhof

Optreden Vitalis Theresia

Zaterdag 1 april hebben we opgetreden in Vitalis Theresia in Strijp. We hadden de gelegenheid de show 'De Tijdmachine' weer eens op te voeren. Naar mate we verder terug gingen in de tijd, werd het publiek steeds enthousiaster. Ook de herinneringen aan de verschillende decennia, zoals Doe Maar en groen-oranje kinderkamers, leverden veel herkenning op. Eenmaal aangekomen bij de fifties-medley zat de hele zaal mee te swingen. Een geslaagd optreden!

Nieuwe leden

Repetitie met nieuwe leden

Sinds woensdag 1 maart 2017 is Groep '78 zingt! vijf nieuwe leden rijker! We zijn ontzettend blij met deze versterking. Van harte welkom allemaal! Met deze nieuwe aanwas heeft Marieke (dirigent) ook de indeling van de stemgroepen wat gewijzigd; we hebben nu bij de meeste nummers drie damespartijen en één herenpartij. De komende maanden zullen we dus ook druk zijn met het herhalen en opnieuw instuderen van oudere nummers, naast natuurlijk de nieuwe nummers voor de kerstshow van eind dit jaar.

Binnen het koor is nog altijd wel plaats voor nieuwe leden. Vooral hoge sopranen zijn van harte welkom. Kom gerust eens mee repeteren op woensdagavond om acht uur aan de Planetenlaan 1A!

-