Klik op het jaartal voor een ouder archief: 2017 - 2016 - 2015 - 2014 - 2013 - 2012

Archief 2018

Holidays are coming! Holidays are coming!...

De kerstdagen komen weer vlot dichterbij en zo ook in Duizel, waar wij op 16 december met ons eerste kerstoptreden van dit jaar weer eens een mooi kerstverhaal tot leven hebben weten te brengen. Een geslaagd optreden was het, voor een heerlijk enthousiast publiek, waarvoor wij met veel plezier een van onze kerstshows afgestoft, opgepoetst en neergezet hebben. Nog enkele kerstoptredens staan op het programma dit jaar, waaronder op kerstavond de fakkeldienst in de Catharinakerk, waarvoor iedereen van harte is uitgenodigd. Tot ziens op 24 december 18.00 uur.

Spetterende show in Breugel

Poster concert18 November was een fantastische dag voor Groep '78 zingt! Wat hebben we allemaal genoten van ons jubileumconcert. Er was meer publiek dan verwacht en dat gaf ons heel veel energie. Nadat we een spelshow hadden gespeeld met het publiek, waarbij we heel wat liedjes van Hollandse bodem ten gehore hebben gebracht, werd de nieuwe naam van het koor bekend gemaakt. Na 40 jaar werd het namelijk tijd voor een hippe naam, die past bij onze identiteit als koor: SPARKLE. We eindigden de show met een polonaise. Wat een feestje zeg!

Gezellig koorweekend in Oss

In het eerste weekend van september zijn we op ons koorweekend geweest. De weken van te voren werd er traditiegetrouw hard gepuzzeld aan de hints, en twee leden zijn zelfs al op voor-excursie geweest om de bel te vinden.

Het weekend was dit jaar de ideale gelegenheid om kennis te maken met onze nieuwe leden! Zaterdag hebben we, na een kennismakingsspel, een autospeurtocht door het land van Maas en Waal gedaan. We hebben onder andere gootspoken gezocht in Zaltbommel en het kasteel van Ammersoyen bestudeerd. 's Avonds hebben we gezellig gebarbecued en bij het kampvuur gezeten.

De volgende dag hebben we een escape room gedaan (twee van de drie teams zijn ontsnapt!), en een rondvaart door 's Hertogenbosch. Al met al een geslaagd weekend!

Optreden in Kraaij en Balder

Op zondag 24 juni hebben we opgetreden in cafë Kraaij en Balder aan de Strijpsestraat. Het was voor ons een hele nieuwe ervaring om eens op te treden in een bruin cafë, maar erg leuk om te doen. Ook alle workshopleden waren uitgenodigd om Radar Love en Het regent zonnestralen mee te zingen. Erg leuk om met z'n allen op het podium te staan! Check ook het filmpje hieronder!

Zangworkshop voorbij

In mei hebben we gedurende vier repetities een zangworkshop gehad. Dat was een groot succes: met maar liefst twaalf extra workshopleden hebben we twee nummers ingestudeerd, Radar Love en Het regent Zonnestralen. Daarnaast hebben we ook de basis van de zangtechniek doorgenomen, en hebben we wat nummers lekker doorgezongen om ook het plezier in het zingen te delen. Het resultaat zal te horen zijn op ons volgende openbare optreden in Kraaij en Balder op 24 juni.

Breugels festijn

Het is al weer even geleden, maar er dook nog een leuk filmpje op van het Breugels festijn, waarop we de Beatlemedley ten gehore brengen.

!!!!Newsflash!!!!

Na 40 jaar gaat Groep '78 zingt! van naam veranderen!

Het is tijd voor een nieuwe periode met een hippe naam. We willen jullie vragen om met ons mee te denken. Post al je ideeën op Facebook., of stuur naar info@groep78zingt.nl, zodat wij deze mee kunnen nemen in ons besluit voor een nieuwe naam. Mocht jouw idee de winnende naam worden, staat daar een beloning tegenover!

Jaar goed begonnen met zangworkshop

Het nieuwe jaar is voor Groep '78 zingt! goed begonnen met een zangworkshop door onze eigen dirigente. We hebben de nodige tips & trics geleerd, die we de komende tijd proberen toe te passen tijdens de repetities en uitvoeringen. Daarnaast individuele begeleiding, die heel spannend, maar ook erg zinvol was. De helft van de groep is al geweest; in februari is de rest van de groep aan de beurt! Op naar een muzikaal jaar!

-